شما می توانید با شرکت در آزمون هشت در موارد زیر شناخت کافی را به دست آورید
- شناخت علایق
قبل از هر کاری باید بدانیم که ما به چه چیزهای تمایل داریم و از چه چیزهای متنفریم. شناخت بیشتر رغبتها ما را در انتخابهایمان موفق میسازد. بهعنوانمثال: علاقهمند به کار با وسایل و ابزار هستم؟ علاقهمند به کار در یک محیط ثابت هستم؟ یا علاقهمند به مطالعه و فعالیتهای علمی هستم؟اهمیت علایق به رشته و در نهایت شغل بر کسی پوشیده نیست چرا که اگر به فعالیتی علاقه مند نباشیم انجام آن فعالیت بسیار آزار دهنده و کسل کننده خواهند بود و کاهش عملکرد و رضایت را در پی خواهد داشت.
- شناخت تواناییها
برای انجام هر کاری باید تواناییهای لازم را داشته باشیم تا بتوانیم از عهده آن برآییم. شناخت تواناییها نیز ما را در این مسیر کمک خواهد کرد.شناخت هر فرد از توانایی هایش می تواند دیدگاه او را نسبت به زندگی اش تحت تاثیر قرار دهد.
بهعنوانمثال: شناخت توانایی رهبری، رفتار اجتماعی، فروش اجناس، درک فضایی و عددی و …. میتواند به فرد این جهت گیری و شناخت را بدهد که در چه دسته شغلی میتواند وارد شود یا اینکه وارد شدن در برخی رشته گرایش ها چه توانایی های خاصی را مدنظر قرار میدهد ودر کل هر انسانی با شناخت توانایی هایش میتواند مسیرش را مطلوب تر بپیماید.
- شناخت ارزشهای کاری
باید بدانیم که اهداف و انتظاراتمان از شغل آینده چیست؟ مثلاً درآمد برایمان مهم است یا روابط اجتماعی و نوعدوستی و یا اینکه پیشرفت در کار. شناخت این مقوله نیز در انتخاب شغل مناسب اثرگذار است.ارزش به معنای قدر ، مرتبه ، شایستگی ، زیبندگی و قابلیت است . برخی از ارزشهای فردی مانند اعتقاد به کار سخت ، وقت شناسی ، اعتماد به نفس و به فکر دیگران بودن در انتخاب شغل اهمیت بسیار دارند .ارزشها باورهایی هستند که سبک های رفتاری فرد را مشخص می سازند و نحوه عملکرد فرد را در جریان اشتغال تعیین می کنند .
قطعا عدم اطلاع از ارزش های کاری مارا در انتخاب مسیر شغلی سردرگم خواهد کرد.اینکه فلان شغل یا رشته تحصیلی چه ارزش هایی را برای فرد به همراه دارد آیا فعالیت در هرزمینه برای فرد باید درآمد زیاد به بار آورد یا اینکه برای فرد فعالیت خیرخواهانه اولویت دارد . شناخت از این ارزش ها به مسیر شغلی – تحصیلی هر فرد کمک شایانی خواهد کرد.
پس از انجام آزمون توسط فرهیخته، نتیجه آزمون در قالب راهنامه ۲۴ صفحهای بهصورت الکترونیکی قابلرؤیت میباشد.
خروجی آزمون بر اساس پروفایلهای “سامانه هشت“
- پروفایل رغبت
در این بخش از بین ۶ تیپ شخصیتی واقعگرا، جستجوگر، قراردادی، هنری، اجتماعی و متهور نسبت شما با هریک از آنها مشخص و در یک نمودار ارائه میگردد.
یکی از موضوعاتی که باید در تصمیمگیری برای انتخاب شغل لحاظ کنید موضوع علائق است. علائق شغلی بین مشاغل دوستداشتنی و دوستنداشتنی تمایز ایجاد میکنند. در این بخش از راهنامه میتوانید نتایج حاصل از آزمون علائق شغلی خود را بهصورت نمودار و نمره درصدی مشاهده کنید. بر اساس اینکه در کدامیک از رغبتها نمره بالاتری را کسب کردهاید تیپ شخصیتی و نوع علاقهتان مشخص میشود. بهطوریکه:
- اگر در تیپ واقعگرا نمره بالایی را کسب کردهاید به سروکار داشتن مرتب و منظم با اشیاء، ابزار، ماشینها و حیوانات علاقهمند هستید.
- اگر در تیپ جستجوگر نمره بالایی را کسب کردهاید به بررسی پدیدههای فیزیکی، فهم پدیدههای زیستشناختی پژوهشهای انسانی و اجتماعی علاقهمند هستید.
- اگر در تیپ هنری نمره بالایی را کسب کردهاید به کارهایی علاقه دارید که بتوان در آنیک اثر هنری خلق کرد و با مواد و کلمات کارهای خلاقانه انجام داد،
- اگر در تیپ اجتماعی نمره بالایی را کسب کردهاید به کارهایی علاقهمند هستید که با انسانها بهصورت مستقیم سروکار دارند،
- اگر در تیپ متهور نمره بالایی را کسب کردهاید به مدیریت دیگران برای رسیدن به یک هدف، راهاندازی کسبوکار جدید و پیشرفت علاقهمند هستید.
- اگر در تیپ قراردادی نمره بالایی را کسب کردهاید به فعالیتهای مشخص که بهصورت منظم با دادهها و اطلاعات سروکار دارد علاقهمند هستید
- پروفایل توانایی
در این بخش نسبت شما با ۱۴ توانایی که در مشاغل موردنیاز است مشخص میشود.
علاوه بر اهمیت علائق در انتخاب شغل؛ فرد باید توانایی انجام آن کار را نیز داشته باشد؛ بنابراین در راهنامه هم بعد از نمودار علائق شغلی، نمودار تواناییهای شغلی آورده شده است. نمودار تواناییهای شغلی، اولویتهای چهاردهگانه توانایی شغلی را نشان میدهد. نمره هر یک از تواناییها بر اساس درصدی که فرد میگیرد دریکی از وضعیتهای خیلی بالا تا خیلی پایین تعیین میشود. البته پایین بودن نمره برخی از تواناییها به معنی این نیست که فرد آن توانایی را ندارد یا نمیتواند از آن تواناییها استفاده کند، بلکه هر فردی میتواند با تمرین و کمی تلاش این مهارتها و تواناییها را افزایش دهد. هرکدام از تواناییها نشاندهنده یک مهارت یا قابلیت مشخص میباشند:
- توانایی اجتماعی بیانگر برقراری آسان ارتباط با دیگران و کنار آمدن با آنهاست.
- توانایی کمک به سایرین نشاندهنده قدرت بالا در درک و فهم عقاید و احساسات دیگران است.
- توانایی فروش اجناس بیانگر قدرت بالا در مجاب کردن دیگران و چانهزنی در امر خریدوفروش است.
- توانایی رهبری و مدیریت بیانگر قدرت بالا در تشکیل گروه، برنامهریزی و اجرا برای رسیدن به یک هدف است.
- توانایی سازماندهی بیانگر قدرت بالا در اولویتبندی فعالیتها، برنامهریزی و انجام کارها بر اساس یک برنامه از پیش تعیینشده است.
- توانایی امور دفتری بیانگر قدرت بالا در دستهبندی اشیاء، تکمیل فرمها و محاسبات مربوط به هزینهها و درآمدها و کار کردن با دستگاههای اداری است.
- توانایی مکانیکی بیانگر قدرت بالا در درک قوانین مکانیکی و انجام تعمیر دستگاههای مکانیکی است.
- توانایی عددی بیانگر قدرت فرد در فهم و حل محاسبات عددی است.
- توانایی علمی نشانگر قدرت افراد در درک موضوعات علمی، کاربرد آنها و انجام فعالیتهای علمی است.
- توانایی خلاقیت هنری بیانگر قدرت افراد در انجام فعالیتهای هنری و بیان احساسات در قالب کارهای هنری است.
- توانایی خلاقیت ادبی بیانگر قدرت افراد در نوشتن مطالب در مورد موضوعات، عقاید و وقایع بهصورت خلاقانه است.
- توانایی درک مطلب نشانگر قدرت افراد در خواندن کتب و مطالب مختلف و درک آنها است.
- توانایی کاربرد زبان بیانگر قدرت افراد در استفاده صحیح از کلمات و کاربرد صحیح دستور زبان در گفتار و نوشتار است.
- توانایی درک فضایی بیانگر قدرت افراد در تجسم سهبعدی، درک نقشهها و تجسم اشیاء از زوایای مختلف است
- پروفایل ارزشهای کاری
در راهنامه هشت انتظارات و اهداف شما از شغل مشخص میگردد.
زمانی که شما از علائق و تواناییهای خودآگاهی پیدا کردید لازم است که درباره انتظاراتتان هم اطلاعاتی را کسب نمایید تا بتوانید تعیین کنید که در انتخاب شغل خود به دنبال چه ویژگیهایی هستید زیرا هر یک از مشاغل و کارها دارای خصوصیات، ارزشها و ویژگیهایی هستند که باعث میشود افراد به سمت آن شغل بروند و یا از آن دوری کنند.
بنابراین سومین نموداری که در راهنامه آورده شده است، نمودار ارزش کاری میباشد. نمره هر یک از ارزشها بر اساس درصدی که فرد میگیرد دریکی از وضعیتهای ضروری تا کاملاً بیاهمیت تعیین میشود که نشاندهنده جایگاه آن ارزش برای فرد در انتخاب شغلش است. در کارنامه نمرات همه ارزش کاریها مشخصشده است. در قسمت زیر همه این ارزشها بهصورت مختصری توضیح دادهشده است.
- اگر داشتن ارزش کاری پیشرفت برای انتخاب یک شغل جزء ارزشهای مهمتان است و در آن نمره بالاتری را کسب کردهاید، میتوان گفت به دنبال شغلهایی هستید که در آن بهطور پیوسته بر دانش و تخصصتان افزوده شود.
- اگر در ارزش کاری شرایط کاری نمره بالایی را کسب کردهاید، میتوان گفت به دنبال شغلهایی هستید که محیط کاری راحت و مناسبی داشته باشد.
- اگر در ارزش کاری درآمد مالی نمره بالایی را کسب کردهاید، میتوان گفت که تمایل دارید شغلتان درآمد بالایی داشته باشد.
- اگر در ارزش کاری بینیازی به دیگران نمره بالایی را کسب کردهاید، میتوان گفت که به دنبال شغلهایی هستید که بدون نیاز به همکار بتوانید کار خود را بهتنهایی انجام دهید.
- اگر در ارزش کاری فعالیت نمره بالایی را کسب کردهاید، میتوان گفت که تمایل دارید در محل کار بهطور مداوم در حال فعالیت و جنب جوش باشید و همیشه کاری برای انجام دادن داشته باشید.
- اگر داشتن امنیت خاطر در شغل یکی از مهمترین ارزشهای کاری برایتان محسوب میشود و نمره بالایی را در آن کسب کردهاید، میتوان گفت که به دنبال ثبات شغلی و کار دائمی هستید.
- اگر در ارزش کاری نوعدوستی نمره بالایی را کسب کردهاید، میتوان گفت که به شغلهایی علاقه دارید که در آن فعالیتهای انسان دوستانه انجام میشود و در آن به دیگران کمک میشود.
- اگر در ارزش کاری جایگاه اجتماعی نمره بالایی را کسب کردهاید، میتوان گفت که به دنبال مشاغلی هستید که دارای موقعیت اجتماعی بالایی باشد.
- اگر در ارزش کاری اقتدار نمره بالایی را کسب کردهاید، میتوان گفت که به مشاغلی علاقهمندید که بتوان در آن به دیگران دستور داد و اعمالنفوذ کرد
- اگر در ارزش کاری استقلال نمره بالایی را کسب کردهاید، میتوان گفت که تمایل دارید کمترین نظارت بر روی کارتان وجود داشته باشد.
- اگر در ارزش کاری ایمنی نمره بالایی را کسب کردهاید، میتوان گفت که به دنبال شغلهایی هستید که احتمال آسیب جسمی در آن خیلی کم باشد
- جدول مشاغل متناسب
در این بخش میزان تناسب هر یک از مشاغل با شخصیت شغلی شما سنجیده میشود و ۶۰ شغل مناسب از بین بانک مشاغل به روز و معتبر سامانه هشت به شما فرهیخته گرامی پیشنهاد میگردد.در این جدول اطلاعات مختصری درباره هریک از مشاغل بر اساس علائق، تواناییها و ارزشهای کاری منحصربهفرد شما ارائهشده است. زمانی که به بررسی این جدول میپردازید، به یاد داشته باشید که شماره ردیفها در این جدول، نشاندهنده اولویتهای مشاغل پیشنهادی نیست
- جدول مشاغل نامناسب
در ادامه راهنامه هشت ۱۰ شغل نامناسب به شما پیشنهاد میشود تا شما هیچگاه به سمت چنین مشاغلی نروید و برای آن برنامهریزی نکنید. به این پروفایل خیلی دقت کنید
- جدول رشتههای دانشگاهی مرتبط با مشاغل
در این جدول رشتههای دانشگاهی مرتبط با هر یک از مشاغل اصلی و همچنین حداقل مدرک موردنیاز برای احزار شغل مورد نظر ذکرشده است
توصیهنامه
- توصیهنامه والدین
پس از انجام آزمون هشت، علاوه بر راه نامه مختص هر شخص یک توصیهنامه مخصوص والدین نیز ارائه میشود که شامل: دورنمای زندگی فرزندتان، فعالیتهای موردعلاقه او، خصوصیات فردی او و نوع انتخاب راهحل در مواجه با مشکلات میشود. این اطلاعات میتواند راهنمای مناسبی برای والدین در جهت شناخت بهتر فرزندتان باشد.
- توصیهنامه مشاور
از خروجیهایی که مشاوران میتوانند پی به وضعیت مراجعان در آزمون هشت ببرند توصیهنامه مخصوص مشاوران میباشد این توصیهنامه اطلاعاتی شامل ملاک اعتبار آزمون، وضعیت تصمیمگیری فرد برای انتخاب شغل، وضعیت دسترسی فرد به اطلاعات موردنیاز جهت، تصمیمگیری شغلی و وضعیت حمایت اجتماعی-روانی مراجع در اختیار مشاور قرار میدهد که بر اساس این اطلاعات مشاور میتواند راهنمایی مناسبی را جهت هدایت شغلی و تحصیلی به فرد ارائه نماید.
- مشاوره
برای آنکه اطلاعات بیشتری در خصوص راه نامه کسب کنید، جلسه مشاوره حضوری بهترین گزینه میباشد چراکه احتمال قدم گذاشتن در مسیر اشتباه را تا حد امکان از بین میبرد در ضمن در بعضی موارد ازجمله مشکلات حادتر فقط مشاوره بهصورت حضوری میتواند بهترین پاسخگو در مقابل مسائل پیش رو باشد .علاوه بر اینکه در این جلسه اطلاعاتی راجع به قسمتهای مختلف راه نامه خودتان به دست میآورید تا بتوانید به بهترین نحو برای آینده شغلی و تحصیلیتان برنامهریزی کنید. مشاوره بهترین و نهاییترین مرحله برای تکمیل هدایت شغلی – تحصیلی مراجع میباشد. افراد میتوانند با در دست داشتن راه نامه خود به مشاوران مرکز مشاوره فرهیختگان جوان در محل زندگی خود.یا به همراه توصیهنامه مشاور به مراکز مشاوره دارای مجوز از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره مراجعه کنند.
در ضمن شما میتوانید به طرق زیر نسبت به دریافت مشاوره اقدام فرمایید:
- جهت مراجعه حضوری میبایست با تعیین وقت قبلی از طریق تماس با شماره ۶۱۹۷۸۰۸۸-۰۲۱ وقت مشاوره خود را دریافت کنید.
- در ضمن مراجعان سراسر کشور میتوانند با مراجعه به سایت مرکز مشاوره فرهیختگان جوان از نمایندگی در شهرستان خود و افراد مشاور مطلع شوند.